December 29, 2017 David Andersson

Är det dags för ditt företag att överväga en mobil app?

Dagens konsumenter är ständigt på resande fot. För att hålla jämna steg med dem, behöver även ditt företag vara mobilt. Naturligtvis menar jag inte bokstavligen, men med ökningen av smartphones, kan konsumenterna utnyttja olika resurser oavsett var de är, och utan en mobil app, kan ditt företag gå vilse bland dina konkurrenter. En mobil applikation kan hjälpa dig att konkurrera med andra företag som liknar ditt, om dem ännu inte “gått mobilt”.

Många små och medelstora företag börjar utnyttja denna del av marknadsföringsvärlden, inte bara de stora företagen. Frågan är om detta skulle vara rätt för ditt företag?

Vilka är fördelarna med mobila appar?

  1. Låt oss säga att ditt företag har en utförsäljning eller en kampanj; med en mobil app kan du snabbt och enkelt få ut denna information till dina kunder, och som ett verktyg för marknadsföring kan det vara mycket mer effektivt än att förlita sig på traditionella metoder för reklam så som affischer och annonser i lokaltidningen.
  1. Om ditt företag driver ett lojalitetsprogram för kunder, varför inte digitalisera det och göra det möjligt för dem att hämta sina belöningar via mobilappen? Detta kommer att generera fler nedladdningar samt se till att dina kunder, både nya och gamla, kommer tillbaka.
  1. Du bör titta på en mobil app som en om skylt som du kan göra vad du vill med. Du kan vara så kreativ som du vill med ditt varumärke och dra in kunder med din stil av reklam. Ju fler kunder du kan locka via mobilappen, desto mer kommer ditt varumärke bli ihågkommet och förhoppningsvis delas bland allmänheten, vilket i sin tur kommer att generera en ökad försäljning.
  1. Kunderna måste kunna nå dig oavsett var de är, och om din mobilapp innehåller en online-helpdesk, så blir allt mycket enklare. Du kan stå ut från mängden genom att erbjuda snabb hjälp till dem som behöver det, och många av oss älskar inget mer än att dela våra kunderfarenheter, så gör det bra och dina kunder kommer snart att dela sina framgångssagor!
  1. Trots de uppenbara fördelarna, finns det fortfarande många små företag som ännu inte har skaffat sig en mobil app, så om du äger ett litet företag kan det finnas potential i att vara ett steg före dina konkurrenter och sticka ut från mängden.
  1. Den moderna konsumenten bombarderas från alla håll av reklamkampanjer och ibland kan företag gå vilse bland allt “buller” som genereras från dessa. Med en mobil app, har du dock chansen att anknyta på ett mer personligt plan med dina kunder, och detta kan endast vara bra för affärerna.

Mobila appar kanske inte räddar din verksamhet, men de kan hjälpa dig att generera en lojal kundkrets, samt attrahera nya kunder. Det vore förnuftigt utav dig att söka hjälp hos ett företag som sysslar med apputveckling för att bygga en app för ditt företag.

Kontakt