January 19, 2018 David Andersson

Saker att tänka på innan man bygger en mobil app

För tio år sedan handlade mobila appar mer om enkla spel, musik och emojicons. Idag har scenariot förändrats helt; mobila appar har blivit ett viktigt verktyg för de flesta företag. Speciellt för e-handelsföretag, har mobila appar blivit en kritisk del av verksamheten. Utan en mobilapp, förlorar du helt enkelt dina affärer till dina konkurrenter.

Precis som en hemsida, måste en mobil app ha ett syfte, ett mål att uppnå och kunder att tjäna.

Målet för att bygga appen

Du kanske inte behöver en app, bara för att varje företag har en. Det är viktigt att ha ett särskilt syfte och en tydlig vision innan man börjar bygga en app. Oavsett om du behöver den som en mobil version av din hemsida, eller för att tjäna ett annat syfte, måste du vara säker på exakt vad du vill uppnå med din mobila app.

Målgruppsfunktionalitet

När du har identifierat ditt mål, är nästa steg att förstå din målgrupp eller målgruppsfunktionaliteten för din app. Du måste bestämma dig för om du behöver en app för att locka nya kunder eller för att engagera befintliga sådana.

Du måste även definiera dess funktioner för att se till att det är värdefullt för din organisation eller dina kunder. Det måste antingen öka effektiviteten, eller göra det enklare att utföra eller ge ett visst värde för användarna.

Du bör tydligt förstå din målgrupps mål och krav. Deras förväntningar och din vision för din app ska matcha.

Visuellt tilltalande

Nu när du är klar med ditt bakgrundsarbete, är det tredje steget att fundera över hur appen ska se ut. Eftersom användarupplevelsen spelar en nyckelroll, se till att din appdesign är lätt att förstå och att följa. Gör det inte alltför komplicerat eller för enkelt. Den enklaste saken du kan göra är att rita en grov bild av hur du vill att din app ska se ut, vilket kan göra det enkelt för din app utvecklare att förstå vad du är ute efter.

Hur mycket kostar det?

Slutligen, precis innan du ska sätta igång arbetet med din idé att bygga en app, finns det en sak till att tänka på. Var medveten om kostnaderna för att utveckla en app och hur stor budget du kan spendera på denna. Det finns två sätt att bygga din app på. Antingen måste du hyra en in-house utvecklare eller så behöver du anlita en webbyrå för att göra jobbet. Eftersom båda har sina fördelar och nackdelar, välj baserat på din affärsmodell en idealisk lösning som är lönsam och se till att få ut det bästa av det.

I själva verket finns det många andra saker du kan behöva tänka på innan du börjar bygga en mobil app. Ovan nämnda saker är dock de viktigaste faktorerna att tänka på som kommer garantera dig de bästa resultaten.

Om du fortfarande är osäker på hur man startar, vilken plattform du ska välja, hur man ska gå vidare osv., är det alltid klokt att kontakta experter inom området. Anlita en professionell webbyrå eller ha åtminstone ett samtal med dem för att reda ut en del av dina tvivel, så att du kan gå vidare utan några bekymmer.

Kontakt