November 13, 2017 David Andersson

Saker att tänka på när man väljer en mobil apputvecklare

När du har bestämt dig för att ta fram en mobil app för ditt företag, är det inte så svårt att hitta en mobil app utvecklare. Med det ökande antalet smartphoneanvändare har efterfrågan på mobila appar ökat betydligt; så även efter de personer som utvecklar dem, apputvecklare.

Att hitta en mobil apputvecklare kanske inte är svårt, men att hitta den rätte är inte så enkelt. Om du tillbringar tillräckligt med tid på att hitta en bra leverantör kan dusluta med månader av förseningar, en dålig kod med buggar, och värst av allt, tusentals bortkastade kronor. Ganska skrämmande, visst? Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Nedan listas några saker som kan hjälpa dig att hitta en bra app utvecklare.

Erfarenhet

Många professionella programmerare förvandlas dessa dagar till apputvecklare. När du stöter på sådana leverantörer, i stället för att titta på deras totala erfarenhet, titta på deras erfarenhet gällande mjukvaruutveckling och mobil apputveckling separat. Eftersom mobila appar är enrelativt nyteknologi, skulle en genomsnittlig erfarenhet av 4-5 år i apputveckling i kombination med storkunskapinom mjukvaruutveckling tjäna syftet.

Trovärdighet

Många års erfarenhet behöver inte alltid vara en skala för att mäta trovärdigheten för ett företag. För att verkligen räkna ut deras trovärdighet, titta på deras meritlista, deras kundlista, om möjligt, deras framgångar, om sådana finns. Kontrollera även referenser och om möjligt försök kontakta ett par kunder för att personligen ta reda på hur mycket företaget hävdar är sant. Allt detta skulle åtminstone ge dig en anständig bild av bolagets arbete, vilket ytterligare kan hjälpa dig att avgöra om de är pålitliga eller inte.

Förmåga att arbeta på flera plattformar

För tillfället finns det tre större plattformar för appar inklusive Apple i OS, Android och Windows. Vissa apputvecklare håller sig till en plattform och försöker behärska just den nischen. Du kan välja dessa utvecklare, om du behöver en app tänkt att fungera endast på en plattform. Men när du letar efter en app som ska vara kompatibel med flera plattformar kan du behöva välja en utvecklare som har praktisk erfarenhet på olika plattformar. Att välja en expert med erfarenhet av olika plattformar sparar både tid och pengar.

Kreativ utvecklare

Oavsett om det är en enskild utvecklare eller ett företag, spelar kreativitet en viktig roll inom apputveckling, vilket är både teknik och konst. En utvecklare kan ha designat och utvecklat hundratals appar, men hur väl de sticker ut i App Store gör skillnaden. När du väljer en apputvecklare, analysera deras portfölj och se om han har en kreativ strategi för utformningen av apparna. Detta tillvägagångssätt är mycket viktigt eftersom apputveckling inkluderar sammanställningav många saker samtatt presentera dem på ett tilltalande sätt.

App support och drift

En utvecklares jobb slutar aldrig med apputveckling. När verksamheten börjar utvecklas, kan appen behöva regelbundna uppgraderingar för att stödja de nya trenderna. För detta kan du inte hyra in en ny utvecklare igen. Den som utformat appen bör erbjuda denna tjänst. Därför, när du väljer en utvecklare, se till att prata med honom även gällandepost sale service.

Budget

Med den ökande konkurrensen inom apputveckling, kan utvecklare tendera att erbjuda tjänster till lägsta pris möjligt. Många företag har en tendens att välja dem som erbjuder lägre priser. Men se upp. De som erbjuder sådana tjänster kan anställa oerfarna utvecklare som arbetar för låga löner och därför kan erbjuda lägre priser. Det är inte vist att kompromissa budgeten när man väljer en utvecklare. Kontrollera priser som erbjuds av olika leverantörer, så att du kan få en grundläggande uppfattning om de genomsnittliga priserna som erbjuds.

Kontakt