July 2, 2018 David Andersson

SÖKMOTOROPTIMERING OCH DESS GRUNDER

Webbdesigners och webbinnehållsförfattare har utan tvekan kommit över denna term tidigare och vet dess betydelse. Många företagare är däremot inte medvetna om denna mycket viktiga marknadsföringsstrategi som kan hjälpa deras verksamhet att nå framgång på nätet. Om du är en av dem, kan följande information vara användbar:

Vad exakt är sökmotoroptimering och varför är det så viktigt?

När vi skriver in nyckelord eller fraser i de stora sökmotorerna, så som Google, kommer vanligtvis flera hundra webbplatser att dyka upp i en lista från sida 1, till upp till så många som över hundra efterföljande sidor. Men exakt hur gör webbplatsägare för att få sina webbplatser att rankas högt i sökmotorerna?

Det finns vissa saker som du, som en webbplatsägare, kan göra för att se till att din webbplats förblir högt upp i Googles ranking:

  • Se till att din webbplats är full med sökmotorvänliga sökord

Framgångsrika sökord kräver omfattande research; sökord måste fungera bäst när det gäller eventuella konkurrenter som du kan ha i din bransch, och de måste vara väldigt relevanta för din målgrupp.

Dessa sökord måste sedan vara strategiskt placerade på din webbplats, inklusive i titeln på din hemsida, i dess beskrivning och fäst till eventuella bilder som du laddar upp.

  • Implementera en sitemap

Sitemaps visar interiören och organiseringen av en webbplats till sökmotorer och är nästan som en förlängning av webbplatsen. Det kan vara ett viktigt verktyg för att vägleda besökare och sökmotorer för att se mer av innehållet på din webbplats. Med detaljerade sektioner och beskrivningar som finns under sitemap-länken kommer besökare att lättare kunna navigera sidor och sökmotorer kommer att förses med mer “foder”.

  • Välj ett SEO-vänligt tema för din webbplats

Att ha ett tema för din webbplats som är responsivt för olika plattformar, såsom mobiler och surfplattor, kommer att vara till stor hjälp i arbetet med sökmotoroptimering; vissa sökmotorer rangordnar inte ens webbplatser som inte är mobilvänliga.

Se till att ditt tema är relativt enkelt; mycket kod leder till långa laddningstider på hemsidan, och den moderna användaren/besökaren har helt enkelt inte tålamodet att vänta!

Försök att välja ett tema som har den typ av standardfunktioner du behöver, så som integration med sociala medier, vilket besparar dig från att behöva installera ytterligare plugins vilka också kan öka sidornas laddningstid.

  • Skriv blogginlägg och artiklar för att främja din webbplats

Ju mer du kan skriva om din sida och dela dess innehåll, desto fler möjligheter skapar du för människor att hitta din webbplats och dela den med andra. Förhoppningsvis ger detta dig även några gratissteg uppför stegen av sökmotorers ranking.

Hur lång tid tar det för en webbplats att rankas?

Alla ovanstående  faktorer spelar en roll i hur lång tid det kan ta för en webbplats att få rankas. Beroende på hur framgångsrik du är med att välja ett webbplats-tema, ett fungerande domännamn och hur ofta du använder sociala medier, kan du ha turen att få en förstasideranking på Google inom några månader. Att följa nuvarande trender, regler och algoritmer kan hjälpa dig att upptäcka om det behövs en förändring i taktiken.

Det är faktiskt inte så lätt som det kan tyckas. Dessa är bara några grundläggande tekniker som du som företagets ägare bör känna till om hur man får anständiga rankingar. Sökmotorer som Google har mer än 200 ranking-faktorer! Det är alltid bättre att ta kontakt med en professionell SEO konsult eller webbyrå för garanterade resultat.

Kontakt