August 13, 2018 David Andersson

GRUNDLÄGGANDE SAKER DU BEHÖVER VETA OM SEO

Att marknadsföra din hemsida är lika viktigt som att skapa den, och utan åtminstone några grundläggande kunskaper inom sökmotoroptimering (SEO), kan din hemsida inte nå en så bred publik som du vill att den ska göra. Nedan följer några enkla steg till att förstå SEO bättre, samt hur man använder det till din fördel:

Vad exakt är SEO?

Det finns faktiskt många element för en effektiv sökmotoroptimering, men i huvudsak handlar det om att förbättra en hemsidas ranking bland de stora sökmotorerna så som Google och Bing. När en person söker efter något på nätet, kommer resultaten av sökningen att visas med länkar till hemsidor som sökmotorn anser vara relevanta, informativa och auktoritativa; dessa bestäms ofta av antalet andra hemisdor som har länkat tillbaka till hemsidan i fråga. Bra användning av sökmotoroptimering kan förbättra en hemsidas ranking och driver online-trafik till den; denna populära marknadsföringsprincip hjälper i allmänhet till att förbättra räckhåll för en hemsida.

Kan en hemsida vara effektiv utan SEO?

Medan sociala medier som Facebook, Linkedin och Twitter är fullt kapabla till att generera trafik till en hemsida, drivs den överväldigande majoriteten av besökarna till en hemsida genom dem viktigaste kommersiella sökmotorerna som Google och Bing. Om en hemsida inte rankas bra i dessa kraftfulla sökmotorer, kanske den då inte är synlig och kommer inte att se mycket trafik; trafik genererar kunder som genererar potentiell försäljning.

Även sök eller nyckelord som skrivs in i sökmotorer kan vara ytterst värdefulla för en hemsida. Att noga tänka på valet av sökord som används på en hemsida kan vara ett kraftfullt verktyg, och ett bevis på effektiviteten av sökmotoroptimering.

Kan inte Google identifiera och förstå en hemsida utan att använda SEO?

Det kan inte förnekas att alla de stora sökmotorerna är exceptionellt smarta, tekniskt sett, men de är ännu inte tillräckligt smarta för att ge webbanvändare de bästa resultaten utan en liten knuff i rätt riktning, och det är där sökmotoroptimering spelar sin roll.

Med det sagt, kan effektiv SEO vara väldigt framgångsrik i att få in nya kunder och generera potentiella affärer.

Behöver du vara en expert för att förstå och använda SEO?

Att komma till rätta med grunderna av SEO är uppnåeliga för en vanlig människa, särskilt eftersom det finns många hemsidor med råd samt vägledning tillgängliga, och som med många andra saker i livet ger träning färdighet. Men för att verkligen få ut det mesta av SEO kan det vara lämpligt att söka professionell hjälp. Det finns många företag som specialiserar sig på sökmotoroptimering och en sådan SEO konsult kommer att kunna maximera dina hemisdas potential. Allt som kan påskynda trafik till din hemsida och få dig att generera försäljning är värt det i det långa loppet.

Kontakt