September 28, 2017 David Andersson

Fördelar med att ha en mobil app för ditt företag

Införandet av smartaphones har avsevärt förändrat hur människor söker på Internet. En Nielsen studie från 2014 visar att 89% av mobila media minuter spenderas på appar jämfört med 11% på mobilsajter. Detta visar tydligt förändringen i användarnas beteende och den ökade populariteten för mobila applikationer.

Tyvärr har många företagare ännu inte insett vikten av app utveckling för sin verksamhet och är fortfarande i ett dilemma om man skall ha en app eller inte. Om du är en bland dem, är den här artikeln för dig. Här kommer vi att diskutera fördelarna med att ha en mobil app för ditt företag.

Ny plattform för ditt företag

En mobil app är en programvara som utvecklas speciellt för små och trådlösa enheter för att visa upp dina produkter eller tjänster till dina potentiella kunder. Du kanske undrar varför du behöver bygga en app när din hemsida redan är responsiv.

Jämfört med en mobil hemsida är en mobilapp mer raffinerad, mycket lättare att använda och tar mycket mindre av konsumentens tid. Den ger ditt företag mer framträdande på en användares telefon jämfört med om din hemsida är bokmärkt. Vare sig de använder appen eller inte, påminner den om ditt företag.

Därför, på ett visst sätt, är det en ny plattform som presenterar ditt företag på ett innovativt sätt för din kundbas. Tricket ligger i en design och användbarhet av din app som gör att kunden känner är värdig att ha den i sin telefon.

Förbättrat kundengagemang

En mobil app gör att du kan kommunicera med dina kunder oftare. Genom att använda push-meddelanden kan du låta dem veta om ett nytt avtal eller en rabatterad försäljning, vilket inte är möjligt genom en mobil hemsida. Om inte en kund besöker din hemsida, är det mindre troligt att han vet om erbjudandena. Du kan också anpassa erbjudanden baserat på kundernas önskemål, vilket gör det lättare att engagera och locka dem till ditt företag.

Hjälper dig att förbli konkurrenskraftig

Medan du fortfarande tänker på ifall du borde göra app för ditt företag eller inte, kan hälften av dina konkurrenter redan ha lanserat en och vunnit en konkurrensfördel gentemot dig. För närvarande är de funktioner som utförs av en mobil app begränsade, men i framtiden kommer appar kunna utföra ännu mer saker än för tillfället. Genom att ha en app håller du inte bara jämna steg med konkurrenterna, men förbereder också ditt företag för framtiden. 

Nya intäkter och försäljningskanaler

Det är sant att utveckling av en mobil app är lite dyrt. Men du kan skära ned på kostnaderna genom att eliminera onödiga funktioner. Dessutom kan du få avkastning på din investering eftersom appar öppnar upp en ny inkomstkälla. Om du har en e-verksamhet, kan du förvänta dig försäljning direkt från appen. Vidare kan du även inkludera vissa in-app annonser och betalda funktioner för att tjäna pengar på din app.

Kundanalyser

Kundanalyser som samlats in från inbyggda smartphones funktioner gör det möjligt för företag att lära sig mer om appanvändningen och konsumenternas beteende. Dessa data är viktiga eftersom de ger insikter i konsumenternas köpmönster och hur de använder innehållet. 

Möjliggör platsbaserade tjänster

En funktion i appar värd att nämna är platsbaserade tjänster. Den här funktionen, som använder GPS-teknik, gör det möjligt för företag att kommunicera med sina kunder mer intuitivt. Det kan vara så enkelt som att svara på en fråga, boka en taxi eller hitta en lokal butik; platsbaserade tjänster gör det möjligt för företag att tjäna kunden baserat på var denne befinner sig.

Hoppas den här artikeln hjälpte er att reda ut vissa funderingar. Slutligen; det lika viktigt att anlita en professionell app utvecklare som kan leverera enligt dina förväntningar.

Kontakt