August 20, 2017 David Andersson

Varför är SEO nödvändigt för ditt företags hemsida?

Sökmotoroptimering (SEO) är en uppsättning av strategier och tekniker som används för att öka synligheten för en hemsidapå sökmotorernas resultatsidor och därmed öka antalet besökare till hemsidan.

Vissa tror att det är någon slags svart magi för att manipulera sökmotorns algoritmer. Även om det innebär vissa tekniker för att optimera en hemsida för sökmotorerna, är det en ren marknadsföringsmetod.

SEO handlar om att förvandla en hemsida till en stor hemsida. Detta innebär en hel del aktiviteter–att skriva utmärkande innehåll, att justera hemsidan för att göra det enkelt för användare att navigera, att strukturera koden för att hjälpa sökmotorerna att hitta och indexera hemsidan, att förtjäna länkning från andra relevanta, auktoritetshemsidor, engagemang i sociala medier osv.

Om en hemsida inte är optimerad på rätt sätt, blir den osynlig för sökmotorer och potentiella kunder kanske inte går att komma åt med hjälp av sökmotorerna. Det är inte tillräckligt att endast ha en hemsida, den måste optimeras på rätt sätt. Här är några av de viktigaste skälen för dig att överväga SEO för din hmesida:

Ökat antal online-kunder

Mer än 70% av svenskarna är nu bekanta med online shopping. Och denna siffra väntas växa med varje år som går. Med fler och fler människor som vänder sig till Internet för att köpa produkter eller tjänster, kan du inte ignorera SEO och förbli osynlig för en stor del av potentiella köpare.

Ökad traffik

Med rätt SEO implementering, börjar din hemsida rankas på första sidan av sökresultaten när användarepå nätetletarefter produkter och tjänster som du erbjuder. De första 5 resultaten på Google får 75% av alla klick. Vad betyder det här? Detta innebär att online-användare litar på hemsidor som är rankade på första sidan. De är mer benägna att klicka på din hemsida och bli dina kunder.

Nå smartphone-användare

Fler och fler människor i dag söker efter lokala produkter eller tjänster från sina mobiltelefoner. Den exponentiella tillväxten av smartphone och tablet användare har förstärkt betydelsen av SEO.

Dina konkurrenter gör det

Om du inte gör SEO för din hemsida, förlorar du mark till en konkurrent som gör det. Regeln är enkel, den som gör bra SEO kommer att rankas högre och ta marknadsandelar. Låt inte din konkurrent gå före dig genom att ignorera detta viktiga verktyg för marknadsföring.

Bygg förtroende och trovärdighet

Ju mer din hemsida rankas desto mer kommer den att bli synlig för dina potentiella kunder. Även om de inte klickar på din hemsida, kommer de att börja känna igen ditt varumärke. Genom att kontinuerligt dyka upp i sökresultaten, förstärker du faktiskt varumärket i sinnet på varje potentiell kund. Över en tidsperiod, tror de att du är en av de bästa i branschen.

Driv offline försäljning

Idag drivsstörre delen av offline försäljningen genom Internetsökning. Studier visar att fler och fler människor i dag använder Internet för att hitta information om lokala företag som de köper av offline. Så även om din verksamhet helt och hållet är en offline verksamhet, så kan du fortfarande inte bortse från SEO.

En sista punkt; SEO ärväldigt kostnadseffektiv. Jämfört med andra former av marknadsföring, är det mycket billigt och ger en ganska bra avkastning på investeringen (ROI). Så vänta inte längre, hör av dig till en professionell SEO-konsult och börja bygga en bra online-närvaro.

En professionell SEO-konsult kan vara en bra online marknadsföringspartner för ditt företag. Erfarna SEO experter arbetar på ett systematiskt sätt för att uppnå resultat. De hjälper dig att hitta de mest använda sökordensom potentiella kunder använder för att hitta företag som ditt. De bedömer online-konkurrensen för ditt företag. Sedan utvecklar de en strategi och genomför den för att nå  bästa möjliga resultat.

Kontakt