September 10, 2018 David Andersson

Borde jag fundera på att designa min egna hemsida?

Om du är en expert på webbdesign finns det ingen tvekan om att du ska skapa din egen hemsida i stället för att betala någon annan att göra det åt dig. Men hur är det för de som inte är experter och inte ens är särskilt tekniskt kunniga?

Är en fullt fungerande hemsida så viktigt?

Vissa personer kommer att säga att de helt enkelt vill ha en närvaro på nätet, som att det skulle vara tillräckligt för att dra in de virtuella massorna. Verkligheten är att endast en närvaro aldrig räcker. Om din hemsida är oattraktiv visuellt, svår att navigera och inte hålls aktuell, kommer moderna webbanvändare helt enkelt surfa vidare tills de hittar en hemsida som inspirerar dem.

Även om du inte bryr dig om den hemsida som du har skapat, eller om du inte förväntar dig att den största delen av din avkastning kommer från besökare; när du väl har skapat en hemsida, är den där för vem som helst att se på, hela tiden. Om en kund har sett tjänsten annonseras på annat håll och är intresserad av den, men vill kolla in din hemsida innan de beslutar sig för någonting (köp), kan kunden mycket väl avskräckas när de ser en grundläggande webbplats som är oprofessionell och sällan uppdateras. En professionell och pålitlig verksamhet bör väl ha en professionell hemsida?

Spelar det verkligen någon roll hur en hemsida ser ut? Behöver jag spendera tid och pengar på den?

Jag skulle vilja föreslå att om du kommer att skapa en hemsida för att sälja en produkt eller för att marknadsföra ditt företag, så kommer det betyda mycket hur din hemsida kommer att se ut. Vi kanske inte vill döma varandra genom hur vi ser ut, men de flesta av oss bedömer en produkt, tjänst eller företag efter dess utseende. En usel hemsida kommer omedelbart att ge intrycket av inte bara att du inte har någon tro på din produkt eller företag nog att spendera pengar för att marknadsföra det, men även att du inte värderar dina kunder högt.

Kan jag använda en hemsidemall som kan hittas gratis på internet?

Självklart kan du använda en gratis mall, vilka kan vara väldigt effektiva för dem som har en aning om hur en hemsida ska se ut och fungera i syfte att attrahera och behålla besökare. Men om du verkligen inte har någon aning om detta, kanske du skapar en hemsida som inte bara ser oprofessionell ut men som även inte är tilltalande för användarna. Dessa mallar kanske inte kostar dig något, men den viktiga frågan är om de kommer att göra något för dig.

Är det verkligen ett smart drag att anställa en webbdesigner?

Det är smart om du värdesätter din verksamhet och om du värdesätter dina kunder. Eftersom vi lever i en alltmer digital värld, är det svårt att låtsas att vi inte behöver en hemsida. Även om du har en butik och marknadsför din produkt eller tjänst i lokala tidningar och verksamheten går bra, finns goda chanser att det skulle kunna gå ännu bättre om du hade en seriös närvaro på Internet. Vem vet hur många nya kunder du skulle kunna få in tack vare en intressant, informativ, interaktiv och iögonfallande hemsida? Kostnaden för att hyra in en webbdesigner kan mycket snabbt visa sig lönsam genom nytt intresse, nya försäljningar och nya referenser.

Kontakt