October 1, 2018 David Andersson

De 3 bästa tipsen för att utforma den perfekta hemsidan

Även om det kan ta en hel del teknisk insikt och erfarenhet för att utforma den perfekta hemsidan, bör det även vara en kreativ och rolig process som tillåter dig att göra så att din hemsida fungerar bra och fångar din målgrupps uppmärksamhet.

Om du anlitar ett webbdesign företag för att hjälpa till med skapandet av din hemsida är det viktigt att du gör dina idéer klart för dem samt att de till fullo förstår vad dina exakta förväntningar är för din hemsida.

När du har haft inledande diskussioner med ditt utvalda webbdesign företag, kommer de förmodligen börja arbeta på en sitemap:

Tips nr. 1… Skapa en effektiv sitemap (webbplatskarta):

En sitemap är i huvudsak en detaljerad layout för varje sida på din webbplats, och hur de kommer att visas för besökare.

Den ger en snabb överblick av din hemsida, är tydligt synlig för besökare och alla länkar till varje enskild undersida finns tillgängliga. Detta hjälper inte bara de stora sökmotorerna att ge en automatisk index av sidorna som finns på din webbplats (och därmed hjälper till med sökmotoroptimering), men det kan även vara ett bra definieringverktyg för webbdesigners, samt en användbar guide för besökarna.

Tips nr. 2… Skapa effektiva wireframes:

En wireframe är en visuell översikt över de olika delarna av enskilda webbsidor vilket ger en uppfattning om vilket typ av innehåll och hur varje sida kommer att fungera.Till exempel; om en sida ber om feedback från användarna eller information som kräver ett svar kommer wireframen att användas för att se till att meddelanden och call-to-actions är korrekt placerade på sidorna för att säkerställa deras effektivitet.

Tips nr. 3… Skapa en effektiv hemsida:

Eftersom startsidan för din webbplats är vad din målgrupp kommer att se först, måste den vara utformad för att skapa en betydande inverkan och omedelbart ge dem en god uppfattning om vad för sorts meddelande du försöker förmedla, eller vilken produkt eller tjänst du säljer. Man talar om en tidsram på så lite som två sekunder i vilken en besökare av en webbplats avgör, baserat på startsidan, om de gillar en hemsida och vill utforska den mer, eller om de kommer att leta vidare någon annanstans.

Det första steget i denna tredje del av processen med att utforma den perfekta hemsidan är att göra hemsidan visuellt tilltalande. Då kan även innehållssidans grafik vara utformad för att skapa en positiv effekt.

Det är viktigt att du kontrollerar och granskar var och ett av de ovanstående stegen när de genomförs för att säkerställa att din hemsida fortfarande är på rätt väg att leverera lämpliga meddelanden och utseende till den relevanta målgruppen.

När en design har bestämts och du är nöjd med hur hemsidan ser ut, kommer det att vara kodarnas tur att göra om designen till en hemsida som fungerar som den ska.

Kontakt