May 24, 2018 David Andersson

Vilka frågor ska din webbdesigner ställa dig?

För att få bästa möjliga resultat från din webbdesigner, är det viktigt att du upprättar ett nära samarbete med dem. Om du har valt klokt, är här tio frågor som de bör ställa dig innan de börjar arbetet med din webbdesign:

  1. Hur skulle du beskriva din verksamhet?

Detta är förmodligen en av de första frågorna som någon från en bra webbyrå bör ställa, och om du kan kapsla in svaret i en mening eller två, så mycket bättre. Detta kommer att hjälpa dem att förstå din verksamhet bättre, och de kan även använda informationen när de skapar din hemsida.

  1. Vem konkurrerar du med?

Att veta svaret på detta kommer att hjälpa din webbdesigner att bedriva viktig research. De kommer även att kunna upptäcka vad som verkar fungera (och vad som inte fungerar) för dina främsta konkurrenter.

  1. Vem är din målgrupp?

I princip varje aspekt av en webbdesign påverkas av målgruppen; om din hemsida vänder sig till äldre användare, kommer innehåll som är mer visuellt tilltalande för tonårsflickor uppenbarligen inte att vara särskilt effektivt.

Målgrupper gör även skillnad gällande sökmotoroptimering och integration med sociala medier.

  1. Vad gör ditt företag annorlunda jämfört med dina konkurrenter?

För att verkligen marknadsföra ditt företag, måste du ha ett unikt försäljningsargument, något som gör att ditt företag sticker ut från mängden, och något som din webbdesigner verkligen kan understryka.

  1. Vilka blir dina sökord och nyckelsökfraser?

SEO, eller sökmotoroptimering, bör aldrig vara en eftertanke eftersom det kan ha en stor inverkan på hemsidans utseende och övergripande struktur. Om din webbdesigner inte frågar dig om detta, se till att du säger till dem!

  1. Kan du nämna några andra hemsidor som du gillar?

Att ställa denna fråga gör det möjligt för webbdesignern att få en uppfattning om din personliga smak, och kommer att hjälpa dem att skapa och skräddarsy en hemsida för dina specifika visuella smaker och behov.

  1. Finns det några specifika funktioner som du vill att din hemsida ska ha?

Om svaret på denna fråga är nej, eller om du inte vet vilka funktioner du vill att hemsidan ska innehålla, kommer din webbdesigner att gå in och föreslå sätt att använda ny och befintlig teknik på för att möjliggöra att besökare får den bästa möjliga upplevelsen från din hemsida.

  1. Planerar du att skriva texten till din hemsida?

Din webbdesigner bör fråga dig detta, och i själva verket kommer de förmodligen att förvänta sig att du säger nej. Om du inte har den kompetens och erfarenhet som krävs för att komponera innehåll i marknadsföringssyfte, kan detta vara en tidskrävande och svår sak att få till på rätt sätt, medan det för webbdesigners är en del av processen.

  1. Hur ofta vill du att nytt innehåll skapas?

Uppdaterat innehåll kommer att locka nya besökare och öka de intressenivåer du redan har. Ett av de sätt du kan uppnå detta på är genom att lägga till regelbundna blogginlägg eller podcasts.

  1. När vill du att din hemsida ska vara färdig?

Detta kan mycket väl vara en fråga som din webbdesigner bör ställa dig tidigt in i projektet. Hur som helst kommer de att behöva veta din deadline för att vara på rätt spår, vara fokuserade och hålla fast vid ditt förväntade slutdatum.

Kontakt